Last news in Fakti

24 Юни, 2024 14:59 3 395 35

БДЖ реалности: Когато министърът е във влака София - Бургас, закъснението е 6 минути, когато не е - над 3 часа

  • бдж-
  • закъснение на влака-
  • служебен министър

Нощният влак София-Бургас е закъснял с 3 часа, а десетки хора са пътували натъпкани в коридора

БДЖ реалности: Когато министърът е във влака София - Бургас, закъснението е 6 минути, когато не е - над 3 часа - 1

Още от тази седмица БДЖ ще увеличат влаковете между София и Бургас. Това стана ясно по време на среща между министъра на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков и ръководствата на „Холдинг БДЖ“ ЕАД и „БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД.

Служебният министър поиска пълна проверка на всички обстоятелства, свързани с влакa от София до Бургас в петък вечер. „Абсурдно е пътниците да пътуват по този начин, при положение, че имат закупен билет, а някой не си е свършил работата“, допълни той.

Нощният влак София-Бургас е закъснял с 3 часа, а десетки хора са пътували натъпкани в коридора. Един от пътниците разказа за случилото се в социалните мрежи.

Той се е качил във влака от гарата в Пловдив. Там е било съобщено, че композицията се движи с близо 3 часа закъснение. Вместо в 1 часа влакът е дошъл в 3:40 часа и е престоял на гарата около 20 минути. Още при качването хората са видели, че има правостоящи, които пътуват от София.

По повод твърденията от страна на пътници, че в състава на влака е имало празни спални вагони, които са били заключени, от БДЖ увериха, че абсолютно всички места в тях са били продадени и заети.

„Започваме поетапно да оборудваме влаковете с електронни устройства за продажба на билети, които изцяло ще решат този проблем“, заяви управителят на БДЖ-ПП Венцислав Славков. Такива устройства вече работят пилотно по линията София-Видин. Предстои още 140 да бъдат въведени в експлоатация, като с приоритет ще се оборудват най-натоварените влакове в страната.

От железопътния превозвач поясниха, че от днес са взети мерки за увеличаване на състава на нощния влак от София до Бургас, като е включен допълнителен вагон, който да обслужва нарастващия през лятото пътникопоток. От този петък ще бъдат добавени още два вагона към композицията, а от 29 юни тръгва още един влак по същото направление. С това влаковете между столицата и морския град ще станат общо 10 на денонощие.

От днес втора композиция с 4 от новодоставените германски вагони вече пътува между София и Бургас. Тя тръгва от столицата в 6:40 ч. и се връща обратно в следобедните часове. Но не посочиха какво ще е закъснението.

 

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    28 1 Отговор
    У назе всичко е ала баба БДЖ не е изключение.
  • 2 Да ама иначе

    41 0 Отговор
    3 дни се пъчи пред вагоните и дава интервюта с охота
    Поредния спуснат смешник
  • 3 хммм

    21 3 Отговор
    Смешен министър! Унищожи собственоръчно БДж. Не без помоща на мечока на радев.

    Коментиран от #25

  • 4 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    25 1 Отговор
    АМИ ДА СЕ ВОЗИ ПОСТОЯННО

    Коментиран от #9

  • 5 ЕЧеКАк

    18 4 Отговор
    Е че как нали от 10 години имаме консултанти от Дойче бан и те непрекъснато ни съветват как да си оправим БДЖ - сега просто берем плодовете на съветите, немеца винаги мисли доброто на българина: справка първата и втората световна, после друг ни е виновен, че сме го слушали и ни вкарвал от проблем в проблем. И пазарувайте на промоция от немска верига: после немеца щал да мисли за нашето здраве..... сигурно с немската здравна каса иска да ни лекува после.

    Коментиран от #15

  • 6 Трол

    26 0 Отговор
    Да вземем да го направим този министър един машинист? Може пък да се оправят нещата.

    Коментиран от #14

  • 7 е няма стачки

    6 1 Отговор
    нито митинги . който пострадал - пострадал . Редно е да са седнали нали . олигофрени . 15 ч прави . спри другите влакове и карай точно . Иначе какъв е тоя бизнес . не отговаря на нищо .
  • 8 Съдейки от заглавието

    26 2 Отговор
    Решението е просто - слагаме министър във всеки влак 😂😂😂
    С изнесено работно място, като при ковида😂
    И всичко се оправя!!!
  • 9 Боруна Лом

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "ДОНЧО ГОРСКИЯ":

    И ДА СТАВА КОНДУКТОР!
  • 10 В Бангариа са най-компетентните

    7 0 Отговор
    пуйлитици, затова заплатите им са двайсе пъти повече от на нормалния човечец
  • 11 Реалността си е Реалност!

    4 0 Отговор
    Реалността си е Реалност! Но защо Машинистите мардерстват и издевателстват над Пътниците? Къде е миризливия Пирон да влезе в Ролята си?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Последния Софиянец

    10 0 Отговор
    Гвоздейков замина сутринта а следващият влак за Бургас замина със 145 минути закъснение,а за Варна с 80 минути закъснение.
  • 14 Да! Ама!

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Трол":

    Да! Ама! Не се знае къде ще те закара!
  • 15 СС-Панцеркорпс

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "ЕЧеКАк":

    Така е, немецът нарочно загуби войните за да му е гадно на българина. Няма как да е иначе. И немските вериги са най-големия враг на Тутраканската селищна система.
  • 16 Троян

    9 1 Отговор
    Във Горна Оряховица във музея има парен локомотив. Некадърници. Ще е по бърз.
  • 17 Закривай

    1 5 Отговор
    Всичко частно и работата ще се оправи. Е, поне няма да е толкова зле.
  • 18 Тома

    5 0 Отговор
    По добре ще им е на пътниците да се върнат конските вагони.Ще им е по широко и по комфортно.
  • 19 Мдаа

    9 1 Отговор
    Пътувах един ден преди претъпкания петък, в нощния влак, нямаше места след Пловдив и имаше хора по коридорите също, Закъснението беше 70 мин
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 🍊🍋🇧🇬

    5 1 Отговор
    Сега чета че, България е на пето (5) място в Света по :) познайте какво, Доктори на 10 000 жители, на четвърто м/то Латвия, на трето м/то Австрия, на второ м/то Грузия и на първо място Белгия.

    Но Българите умират най рано от всички в Европа?

    Има нещо тотално сбъркано в Медицинската Помощ в България?
  • 22 Това

    2 0 Отговор
    Първеню да си пререже вените.
  • 23 Офффф

    12 0 Отговор
    Купиха един влак на старо и се уляха от приказки за новия влак! Преоблякал се Илия пак в тия. Четири вагончета ще оправят БДЖ! Би трябвало да ви е срам бе хора да се хвалите с едно недоносче. БДЖ е трагедия, като цялата ни държава! Откакто няма строителни войски стана пълна трагедия! Да те е страх да се качиш във влак! Приказки на търкалета и хвалби до небеста! Хората правят влакове за 1000 км/час, ние 300 километра се хвалим, че ги минаваме за 5 часа! Малоума работа!
  • 24 Територията

    4 0 Отговор
    Е кенеф, отдавна съм го казал!
  • 25 Мнение

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "хммм":

    БДЖ отдавна не става за пътуване. Не мога да си представя как хората му се доверяват да стигнат от т. А до т. Б навреме или въобще да стигнат...
  • 26 русчуклия

    3 1 Отговор
    Пуснете конски вагони София - Бургас !
  • 27 М.Мездренски

    4 1 Отговор
    Пиронков,ти освен за предател на партията си,за друго не ставаш.Чиновник,за когото държавата харчи пари,да му разнася задника от град в град и от държава в държава.БДЖ е в напълно разнебитено състояние,като част от министерството но транспорта.Оставката ти,ще е малко като действие от твоя страна,защото трябва да отговаряш за издухани пари,които не отишли по предназначение.
  • 28 Предложение

    2 2 Отговор
    Всеки ден да избират министър на транспорта измежду пътниците във влака, за да няма закъснения!
  • 29 Дернев

    3 1 Отговор
    Какво е това ръководство, дето чака министъра да му каже какво е положението в предприятието му за да започне да взима мерки. Всички стари кадри трябва да се изчистят. Всички са свързани с унищожаването на БДЖ-то, както и министрите които ги назначават. Този министър не вярвам да е очаквал всичко да тръгне както трябва, само от по-добрата техника, но въпреки всичко нищо не направи с кадрите. Кадрите са най-големият проблем. Но от главата, не от опашката.
  • 30 Начо

    1 1 Отговор
    Да си ходи няма нужда от никадърници.Те всичките са такова там протежета на тиквата
  • 31 софиянец

    0 2 Отговор
    Защо г-н мнистър? Излишен въпрос, от него не зависи нищо.Не може за два месеца министър да оправи натрупани с години проблеми.
  • 32 Име

    0 0 Отговор
    Нямаш ли свое минало!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Ицко

    0 0 Отговор
    Абе тоя Тенчев от ИВСиГрЗ на НКЖИ кога ще го уволните. Постоянно заплашва хората и е в участие в сериозна схема за кражби на кабели и релси.От ДАНС има чадър но е крайно време да бъде махнат...
  • 35 Посетител

    0 1 Отговор
    Така, някой да е погледнал какви градуси са навън? В колко часа тръгва този влак? При тези горещини, за безопасността на всички се налагат намаления на скоростта! Поне до 19 часа! Това никой не брои. А реват... Преди броени дни, обедният влак за Видин не успя да стигне до края на пътуването си. По написаното в сайта на БДЖ, в участъка Димово - Срацимир, влака е претърпял... проблем, при който са прехвърлили пътниците в първия вагон, и само с него са продължили до Видин а останалите вагони са останали на междугарието... Официалното съобщение гласеше: "По технически причини, движението на влаковете в участъка Срацимир - Димово е прекъснато.". За всички влакове... При това са били с намаление на скоростта...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове